2007

6 December - Det är inte många dagar som Vilgot är på dagis innan han drabbas av något. Det märks att immunsystemet inte är helt uppdaterat mot allt som finns i luften vid denna årstid. Det är förkylningar, feber och nu är han hemma igen med öroninflammation. Ordinationen är en fem dagars pencillinkur.

Fredagen den 23 november var vi på ultraljudsundersökning. På bildskärmen kunde vi se en liten människa på ca 14 cm som sprattlade lite med sina små, små ben. Vilgots lillebror alternativt lillasyster håller på att bli till. Går allt enligt planerna kommer vi få träffa denna nya Lindekullare på riktigt i slutet av april. Det ska bli så spännande!!


11 November - Förstår Vilgot vad vi säger? Första tecknet på att han förstår mer än vad vi tror var förra helgen när Martin var själv hemma med honom. Då de stod inne i vardagsrummet frågade Martin om han ville ha en banan. Vilgot tittade upp och log för att sedan med bestämda steg gå från vardagsrummet genom salongen (eller vad vi nu kallar det rummet?) och tvärs genom köket fram till skafferidörren. Han la handen på skafferidörren och tittade upp på Martin som förvånat följt efter. Helt rätt Vilgot, där inne finns bananerna.

I galleriet finns en 2 minuters film med Vilgot på upptäcksfärd.


18 Oktober - Denna vecka har Vilgot börjat sin inskolning på dagis. Efter två veckors inskolning är det tänkt att han ska vara där fem timmar fyra dagar i vecka. Med tanke på att han kommer sova ca 1,5 timme av denna tid så tror vi att det kommer vara en lagom stimulans för honom. Samtidigt kommer Maria få tid att börja söka jobb på allvar.

Sedan senaste uppdateringen har vi hunnit med en helg på Lalandia i Danmark. Det var Martins föräldrar som bjöd sina barnbarn med föräldrar på en toppenhelg. Anledningen till detta var att fira sin 40-åriga bröllopsdag. Grattis!!

En tur till Ullared har också hunnits med. Så nu har vi fyllt på Vilgots klädförråd, köpt hans julklappar samt inhandlat trädgårdsbelysning, julgransfot och annan julbelysning.


30 September - Imorgon (den 1 oktober) fyller Vilgot 1 år. Kalaset gick av stapeln redan idag med släkten på plats. Det var en kul avslutning på en intensiv helg. Lördagen ägnades åt trädgårdsarbete bestående av röjsågning och trädfällning. Tack alla inblandade för hjälpen!! I galleriet finns lite bilder från helgens aktiviteter.


8 September - Nyförlovade! Igår kväll när Vilgot somnat dukade vi upp med räkor framför brasan. Det var inte helt oplanerat eftersom vi tidigare på dagen varit och hämtat ut våra förlovningsringar.

Detta kan man läsa om förlovning på nätet. "Förlovningen är från början menad som ett löfte om att man ska ingå äktenskap med varandra. Den har ingen juridisk betydelse, utan är ett romantiskt avtal mellan de älskande. Förlovningen är tänkt som en prövotid och som en förberedelse inför den stora dagen. Det bör enligt gammal tradition, inte gå längre än ett år mellan förlovning och vigsel."

Det känns ju väldigt trevligt att ha inlett ett romantiskt avtal även om banden oss emellan känns betydligt mer bindande i och med Vilgot. Och om man ser fram emot vigsel så ska väl bröllopsdagen vara den finaste dagen i ens liv. Men vad kan slå en söndagsmorgon kl 04.30 då man för första gången får träffa en liten människa som till hälften är du och till andra hälften den du älskar. Kanske är det så att vi tar allt i fel ordning?! Det spelar hur som helst mindre roll just nu, för det är väldigt mysigt att inleda romantiska avtal.


22 Augusti - Så är man redo för vintern. Nejdå, ska inte redan börja påminna om att vi går mot mörkare dagar. Men oljebrännaren är ute och vår nya pelletsbrännare är installerad. Då var ett av alla projekt vi har planer för avklarat.

Vilgot är snart 11 månader. Så snart har man varit förälder i ett år. Det har gått väldigt mycket lättare än man kunde ana. En stor del av det är givetvis att Vilgot är den snällaste människa vi någonsin träffat. Att ett barn tar mycket tid har man ju insett. Han ska matas, byta blöja på och inte minst ha uppsikt över så han inte river ner stereon eller något annat dumt. Man hinner inte så mycket på en dag när han är vaken. Men han är nästan alltid på topphumör. Han sover för det mesta väldigt bra på nätterna. Vi har kunnat lägga honom vid kl 20.00 och sedan vaknar han kl 08.30. Det senaste har han i och för sig börjat med att vakna ett pass mitt i natten, så man ska väl inte pusta ut än.

Häromdagen fick Vilgot lära sig att det kan göra ont att vara nyfiken och att klänga på allt. Ett litet fall rakt på tröskelns hörn och världens största bula i pannan var ett faktum. Några snyft, sedan var allt bra igen.

Galleriet uppdaterat med några få bilder från de senaste veckorna.


22 Juli - Det är minst sagt lite variationer i vädret denna semester. Man vet knappt från dag till dag om det ska bli 15 grader och ösregn eller 25 grader och klarblå himmel.

Med en vecka kvar av semestern har vi hunnit med en del, utom att arbeta med huset. Vi har varit på bröllop för Ubbe och Elna (kanonkul!!!), besökt mormor & morfar i Emmaboda och tillbringat några dagar i Stockholm tillsammans med farmor & farfar. Stockholmsresan kombinerades med ett besök hos Martins moster och morbror i idylliska Sandvik invid Hjälmaren. En timme efter hemkomst från Stockholm tittade familjen Olofsson, som även de var på väg hem från semestern, förbi på kvällsmat.

I galleriet finner ni några bilder från våra semesterveckor.

Nästa vecka kommer vi vara hemma och sköta om huset.


1 Juli - Grattis Vilgot på din 9 måndadersdag!! Krypträningen börjar ge resultat och nu kan vi nog påstå att Vilgot kan krypa. Vi har redan konstaterat att detta är på både gott och ont. Helt plötsligt har fastspikning av lösa sladdar prioriterats upp och video samt modem måste flyttas från golvet till någonstans där Vilgot inte kommer åt. Man kan ju undra vad det är för fel på leksaker. Sätter man Vilgot i en hög av leksaker i mitten av golvet så är det ändå videon, en bit bort, som drar uppmärksamheten. Flyttar man honom lite längre bort från videon så är det sladdarna till datorn som verkar vara roligast.

I galleriet finns en film på drygt 2 minuter som filmats från maj och tills idag.


18 Juni - Veckorna rusar iväg när varenda vaken minut är lätt att fylla med aktiviteter. Bära kartonger, möblera om (igen), klippa gräset, ge Vilgot mat, byta blöjor, jobba, veckohandla, jaga mördarsniglar osv... Men vi stormtrivs med husägarlivet (förutom mördarsnigeljakterna). Bra tips på att utrota dessa mottages med tacksamhet.

I fredags var det avslutning inför sommaruppehållet på babysimmet. Det har varit roligt och nyttigt både för Vilgot och hans föräldrar så till hösten kommer vi antagligen gå en fortsättningskurs. För två veckor sedan var Vilgot på sin 8 månaderskontroll och han mätte då 73,5cm och 9445gr. Nu har han åtta tänder. Han har inte riktigt kommit på hur man kryper framåt utan puttar sig mest bakåt. Men det sitter nog inte långt inne - han reser sig på alla fyra och står sedan och vaggar en stund. Men vem vet, han kanske hoppar över krypstadiet och börjar gå direkt. Precis som hans mor gjorde.


30 Maj - Så skönt det känns att ha flyttat alla saker till huset, städat ur lägenheten och lämnat ifrån oss lägenhetsnycklarna. Nu kan vi börja fokusera på huset, att packa upp och fixa lite i trädgården. Vi har idag bott i huset i två veckor och det känns än så länge fantastiskt bra. Förre ägaren verkar verkligen skött huset bra, en känsla som stärks när man pratar med grannarna. Nu är det upp till bevis, kan vi klara av att sköta det lika bra.

I galleriet finns lite bilder från våra två första veckor som husägare.


15 Maj - Idag har vi äntligen fått tillträde till vårt hus. Efter att vi varit på banken och träffat säljare och mäklare så åkte vi ut till vårt nya hem. Det känns lite märkligt att för första gången parkera på vår garageinfart, promenera över vår tomt fram till vårt hus. Här ska vi nu bo i förhoppningsvis väldigt många år. För flyttandet är inget kul. Det kommer vara några hektiska dagar framöver. Hoppas vädret blir bra så vi kanske kan unna oss en liten grillkväll under helgen - i vår trädgård.

Vi la in några få bilder som vi tog inne i huset idag. Som ni ser så finns det redan lite möbler. I princip så hade vi sagt att det är ok att lämna allt som säljaren inte ville ta med sig till sin lägenhet. Eftersom vi flyttar från 65kvm så kommer inga av dessa möbler vara ivägen till en början.

Nu måste vi fortsätta packa...


6 Maj - Det börjar dra ihop sig till flytt. Nu är det bara en dryg vecka tills vi får tillträde till huset, närmare bestämt den 15 maj. Det bästa med att flytta ofta är att man inte hunnit packa upp innan det är dags att packa igen. Känns som flytten kommer gå smidigt denna gång.

När vädret är som det varit idag så ser man verkligen fram emot ett hus med trädgård. Dessa känslor blev ännu starkare då vi spenderade dagen på en uteplats vid en sommarstuga strax utanför Linköping. Vi var där och hälsade på Johanna & Fredrik samt deras 5 veckor gamla Love. Se bilder i galleriet.


22 April - I måndags var vi på kurs och lärde oss något vi hoppas aldrig ska behöva praktiseras. Röda Korset ger gratis kurser i första hjälpen för småbarn. De lär ut hur man ger hjärtmassage på spädbarn, hur man hanterar en situation där ett litet barn satt något i halsen osv. Nyttigt! Men, som sagt, hoppas att man aldrig ska behöva praktisera det.

Förra helgen fick Vilgot känna på härligt vårväder. På fredagen efter babysimmet hamnade vi på en uteservering på piren och lördagen spenderade vi till stor del i stadsparken dit vi promenerade. Denna helgen har inte vädret varit riktigt lika bra, men tillräckligt bra för en långpromenad på lördagen ner till centrum.

I galleriet har vi lagt in lite nya bilder från de senaste två veckorna.


9 April - Påskhelgen är nästan slut. Det har varit några trevliga dagar. Martin hade tagit ledigt från onsdag eftermiddag och vi åkte då ned till Malmö/Klagshamn, till Vilgots kusiner Elina och Elias. Onsdagkvällen bjöd på konsert för Martin (Joe Bonamassa) medan Vilgot och Maria hade en trevlig kväll tillsammans med familjen Lundin. Vi passade även på att titta in hos Ubbe & Elna i deras nyinköpta trevliga 30-talshus.

På torsdag förmiddag lämnade vi Klagshamn för att bege oss till Emmaboda och hälsa på Mormor & Morfar. På vägen dit stannade vi till vid Qvesarums Byggnadsvård för att söka lite idéer och inspiration inför vårt nya liv som husägare. Inga inköp denna gång dock.

I galleriet finner ni två nya bilder. Kusinbild från Klagshamn samt Vilgot i sitt nya förkläde innan kvällsgröten serverats.


1 April - Grattis Vilgot på din 6-månaders dag!!

Det mesta kretsar just nu kring huset. I fredags var vi på hem och villa mässa på Elmia. Vi har tänkt att byta ut oljebrännaren i huset och börja elda med pellets. Med anledning av det så blev det en hel del diskussioner på mässan med tillverkare av pellets-brännare. Detta kommer bli ett av de första projekten vi tar itu med.

Sedan vill vi bygga staket, fixa en trevlig berså, hugga ned granarna, kanske flytta bastun, lägga om grusgångarna, få bort mossan i gräsmattan, bygga kompost, måla om källarfönstren,  riva fram alla trägolv som finns under heltäckningsmattorna på övervåningen och tapetsera om. Verkar inte som vi kommer bli sysslolösa.


20 Mars - Nyblivna husägare! Som vi nämnt tidigare så har det hänt spännande saker på husfronten. Då hade vi precis vunnit en budgivning, nu har vi precis utnyttjat vår rätt att inom två veckor besiktiga huset grundligt. Så här efter besiktningen känner vi oss mycket nöjda. Inga allvarliga anmärkningar, nivån på de kommentarer som kom upp var i stil med att något källarfönster bör målas och att någon hängränna behöver bytas. Skorstenen provtrycktes med konstaterandet att kajor byggt bo i kanalen till köksfläkten. Eftersom sotaren kommer på torsdag så skulle han ta hand om detta. Vad är det då för hus vi köpt...

Huset ligger i Norrahammar, närmare bestämt här. Det är byggt 1911 och bostadsytan är 199m2 (7 rum varav 3 sovrum). Biarean är 49m2 och det finns källare med bastu och garage. Vi får även en stor tomt att ta hand om (2133m2). Tillträde till huset får vi antagligen den 15 maj, dock senast den 1 Juni.

Vi hade tur med vädret under dagens besiktning och passade därför på att ta några bilder som ni finner i galleriet. I galleriet finns även en bild på en grötätande Vilgot, nu har han nämligen börjat smaka på annat än mammas bröstmjölk.


11 Mars - Äntligen har vi en helg då vi inte har något planerat. Lördagsmorgonen börjar med att man kilar ned till konditoriet (som ligger tvärs över gatan) och köper färska frukostfrallor, för att sedan äta en lång frukost som utan avbrott övergår i förmiddagskaffe.

I måndags var Vilgot på BVC för vaccination mot en massa saker samt vägning och mätning. Han väger nu 8026g och mäter 68cm (utan strumpor). Två tänder nere har kommit upp. På babysimmet i fredags fick Vilgot dyka. Hans föräldrar var lite nervösa men det gick mycket bra, se filmen i galleriet.

Den senaste veckan har det skett mycket spännande saker på husfronten, mer om detta senare.


21 Februari - På plats i Jönköping!! Efter fem veckor i Mullsjö flyttade vi in i vår nya lägenhet den 12:e februari, nu bor vi här. Bredbandsmodemet kom idag - så äntligen är man uppkopplad med världen igen och kan uppdatera hemsidan med lite nya bilder. Vilgot har börjat på babysim, vilket han verkar gilla. Men han har inte testat att dyka ännu. På husfronten är det tyvärr lite torka. Men vi letar vidare.


13 Januari - Nu bor vi alla tre hos Vilgots farmor & farfar i Mullsjö. Vår lägenhet i Jönköping får vi den 1 februari, så helgerna går åt till att packa ner lägenheten i Göteborg i lådor. Vilgot håller på att få sin första tand vilket gör att han dreglar och biter på allt och alla. Kika gärna in på de nya bilderna i galleriet.


1 Januari - God fortsättning på 2007!! Lite nya bilder finns i galleriet.